S a n a  V i t a s • kreativna voditeljica

Balinežani nemaju riječ za umjetnost. Kada stvaraju umjetnička djela kažu da rade najbolje što umiju. Studio Luna izraz je onoga što najbolje umijem i poticaj da otkrijem i naučim novo.

Putnica sam kao i Luna, prenosim informacije, istražujem ljepote i nastojim osobnom kreacijom doprinijeti ljepoti života. Pišem, fotkam, oblikujem rukama i otkrivam nepoznate puteve zahvalna za njihovo postojanje.

Suradnja, zajedništvo, originalnost, zaigranost u kreativnosti, prirodnost, jednostavnost i praktičnost u primjeni ideja, glavne su stanice mog životnog putovanja.

Studij sociologije i bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu u Zagrebu bio je profesionalni početak mog istraživanja zajednice. No, ljubav prema Meksiku i drevnim kulturama Latinske Amerike neočekivano mi je otvorila put u svijet novinarstva. Deset godina bila sam novinarka, urednica i fotoreporterka u Gloriji, najčitanijem hrvatskom magazinu. Specijalizirana za daleka putovanja, ekskluzivne intervjue i organizaciju gostovanja inozemnih glumačkih zvijezda, proputovala sam zemlje iz mojih snova (Meksiko, Brazil, Španjolska, Egipat, Irska...). Ali, kreativni raj za samostalni posao pronašla sam doma, u mističnim ljepotama Hrvatske koju sam upoznala kroz mnogobrojne novinarske zadatke diljem zemlje. Pokrenula sam i tri godine uređivala rubriku Vikend putovanja u Gloriji IN (najčitanije rubrike u prilogu Jutarnjeg lista), a kasnije i u glossy magazinu Gloria GLAM. Objavljivala sam i fotoreportaže u magazinu Putovanja za dvoje te časopisu Adriatic News, specijaliziranom za rusko tržište.

Zadivljujuća priroda i ljudi otoka Cresa i Lošinja, Istre i Gorskog kotara, inspirirali su pokretanje Lune 2009. godine. Od tada je nastalo nekoliko turističkih projekata, orginalnih suvenira, poticajnih suradnji i promocija, uzbudljivih i radosnih druženja te bezbroj fotografija. Projekti žive svojim ritmom, a ja nastavljam slijediti svjetlost Lune koja obasjava moje pute mašte.

Veselim se daljnim suradnjama i prijateljstvima, slijedeći riječi pjesnika...

'Putniče,
nek' ti mudrost osvjetljava puteve,
a srce ljepotom povede do istine.'